Verschillen Energiegeneeskunde met Conventionele geneeskunde

Energiegeneeskunde versus Conventionele Geneeskunde

Bij het uitleggen van energiegeneeskunde, is het voor mij soms een uitdaging om de verschillen met conventionele geneeskunde duidelijk te maken. Daarom hier eens een overzichtje van de belangrijkste verschillen en waarom energiegeneeskunde wordt gezien als een vernieuwende aanpak in de gezondheidszorg.

 

1. Fundamentele Kijk op Gezondheid

Conventionele Geneeskunde:
Richt zich op het behandelen van fysieke symptomen en ziekten door middel van medicijnen of chirurgie. Het lichaam wordt gezien als een complexe machine gebaseerd op biochemische processen.
Energiegeneeskunde:
Ziet het lichaam als een veld van energie en informatie. Energie stroomt via paden, meridianen of het bio-energetische veld, en verstoringen hierin kunnen ziektes veroorzaken. Deze aanpak is gebaseerd op principes uit de fysica en oude tradities zoals osteopathie en acupunctuur.


2. Focus op Oorzaken

  • Conventionele Geneeskunde:

Behandelt symptomen, maar richt zich vaak niet op de energetische onevenwichtigheden die aan de basis liggen van chronische aandoeningen. Behandeling is vaak symptomatisch en doorlopend.

  • Energiegeneeskunde:

Spoort energetische verstoringen op en herstelt deze om symptomen bij de kern aan te pakken. Methoden zoals Infoceuticals of miHealth-apparaten helpen het energieveld te kalibreren en het evenwicht te herstellen.


3. Hulpmiddelen en Technieken

  • Conventionele Geneeskunde:

Gebruikt medicijnen, operaties en geavanceerde beeldvormingstechnologieën zoals MRI’s en CT-scans.

  • Energiegeneeskunde:

Gebruikt tools zoals biofeedback, Pulsed Electromagnetic Fields (PEMF), frequentietherapie en Infoceuticals (vloeistoffen met corrigerende informatie). Apparaten zoals de NES miHealth sturen subtiele elektromagnetische pulsen om de energiestroom te herstellen.


4. Patiëntparticipatie en Holistische Gezondheid

  • Conventionele Geneeskunde:

Plaatst de verantwoordelijkheid vooral bij de arts, waarbij de patiënt een passieve rol speelt.

  • Energiegeneeskunde:

Stimuleert patiënten om actief deel te nemen aan hun genezingsproces door zelf verantwoordelijkheid te nemen voor hun gezondheid.


Waarom energiegeneeskunde de toekomst is


Wetenschappelijke Onderbouwing:
Onderzoeken in biofysica en kwantumbiologie tonen aan dat cellen communiceren via elektromagnetische signalen en dat organen meetbare bio-energetische velden hebben.


Individueel en Preventief:
Energiegeneeskunde past zich aan de unieke energiebehoeften van een persoon/dier aan en voorkomt problemen voordat fysieke symptomen ontstaan.


Weinig Bijwerkingen:
Omdat het geen gebruik maakt van invasieve procedures of medicijnen, heeft het vaak minder bijwerkingen en is het veiliger voor preventieve en chronische zorg.

Terug naar blog